Nästa år är det premiär för en ny husbils- och husvagnsmässa på nya Malmömässan. Mässan har fått namnet Caravan Öresund och arrangeras 7-10 mars.

 

Den 1 februari öppnade Artexis Nordics nya mässanläggning, Malmömässan, på 21 000 kvadratmeter i Hyllie utanför Malmö

 

År 2013 blir ett spännande mässår för oss campingentusiaster. Du kan redan nu lägga två nya mässnamn på minnet – Caravan Stockholm och Caravan Öresund. Caravan Stockholm är det nya namnet på Caravan & Camping-mässan i Kista, den välkända mässan som varje år innebär startskottet för campingsäsongen.

– Caravan Stockholm är Mellansveriges största husbils- och husvagnsmässa och nådde i år rekordsiffran 8 507 besökare, säger Lina Hann, projektledare.

 

Caravan Öresund

Årets stora nyhet är att Artexis Nordic, bolaget bakom Kistamässan och nybyggda Malmömässan, nu vidareutvecklar konceptet och lanserar en systermässa för mobilt boende i Malmö.

– Vi ser stor potential i en husbils- och husvagnsmässa i Öresundsregionen. Flera stora aktörer verkar i regionen och här finns även många kundgrupper med stor reslust. Husbils- och husvagnsmarknaden har en generellt mycket positiv utveckling och består av aktörer som förstår vikten av kundnära aktiviteter, säger Lina Hann, projektledare för Caravan-mässorna.
Mässan har fått namnet Caravan Öresund och genomförs på nya Malmömässan i expansiva Hyllieområdet den 7-10 mars 2013.

 

Officiell mässtidning

I vår allt mer digitaliserade värld spelar mässan som koncept fortfarande en viktig roll. Att köpa husvagn eller husbil är en stor investering och då blir det personliga mötet ännu viktigare.

Lina Hann är projektledare för Caravan Stockholm och Caravan Öresund.

– Allt fler väljer den mobila livsstilen och antalet nyregistreringar av både husbilar och husvagnar ökar. Det stora intresset sågs senast på årets mässa i Kista som hade besökarrekord, säger Lina Hann.

 

 

För bokning av monter eller mer information om mässorna kontakta:

Lina Hann, projektledare Caravan Stockholm och Caravan Öresund

Tel 08-506 650 02, lina.hann@kistamassan.com

 

Husvagn på Väg är officiell mässtidning för både Caravan Stockholm och Caravan Öresund.

 

För annonsbokning och tips till redaktionen kontakta:

Daniel Andersson, Mediapress AB

Tel 0411-737 80, daniel.andersson@mediapress.se

 

 

 

 

 

 

 

Om Caravan
Startskottet för campingsäsongen går den 14-17 februari 2013 på Caravan Stockholm, Kistamässan. Mässan som tidigare gick under namnet Caravan & Camping samlar handlare av husbilar och husvagnar, leverantörer och återförsäljare av tillbehör, inredning, hjälpmedel, teknik och destinationer, samt ideella föreningar och fackmedia. Antalet mässbesökare ökade förra året med några procent och nådde rekordsiffran 8 507. Den 7-10 mars 2013 är det premiär för systermässan Caravan Öresund på Malmömässan i Hyllie.

 

Om Artexis
Belgiska Artexis Group är ett av Europas största familjeägda mässbolag och investerar kraftigt i den svenska marknaden via dotterbolaget Artexis Nordic AB. I december 2011 förvärvade Artexis Nordic Kistamässan, strax norr om Stockholm. Kistamässan startade sin verksamhet 2008 och har på kort tid vuxit till att bli en av Sveriges populäraste mötesplatser för mässor, möten och evenemang. Den 1 februari öppnade Artexis Nordics nya mässanläggning, Malmömässan, på 21 000 kvadratmeter i Hyllie utanför Malmö.