I juletid besökte Husvagn på Väg campingen i Åhus som håller öppet hela året.
– Om vi hittar campingplatser som vi tycker är lämpliga för vårt koncept är vi alltid intresserade av att överväga att slå till men just nu har vi inget mer på gång i Sverige, säger Christoph Geist, marknadsansvarig för Regenbogen.

 

Öppen för alla
Christoph Geist är till vardags placerad på huvudkontoret i Kiel men besöker också gärna Sverige. Vintertid hyr han in sig med familjen i en tipiutformad stuga i Åhus eftersom Mönsterås än så länge bara har öppet under sommarhalvåret. Under det här besöket jobbar han med att skapa intresse för spa-anläggningen även bland icke-campare:
– Vårt spa är tillgängligt även för allmänheten och vi tar gärna emot både ensamma, par och grupper som inte campar. Vi har flera paketerbjudanden med boende, spa och behandlingar.

 

Första säsongen
Den som förestår spa-anläggningen, som fått namnet Paradies, heter Henriette Lökke. Hon är hudterapeut till professionen och tar emot i en väldoftande med levande ljus upplyst spa-reception. Anläggningen har bara varit igång en hel säsong och är väldigt fräsch med en liten träningslokal med separata omklädningsrum. Här finns särskilda behandlingsrum för massage och hudvård och ett rum med jaccuzi där gärna par kommer och njuter sina bad och så förstås rum med avslappning.

 

Imponerande spa-anläggning
Som van spa-besökare kan jag inte undgå att bli imponerad under Henriette Lökkes guidning. Här finns nämligen behandlingar jag aldrig ens hört talas om; som upplevelseduschar, tepidarium, ayurvedisk abhyanga, biobastu och rasulbad.  Hon förklarar:
– Tepidarium är kroppsformade stolar eller divaner i mosaik som är uppvärmt. Rasulbad är en behandling där du blir insmord i olika sorters lera och det sker i ett särskilt rum med utvalda kryddor och anpassad luftfuktighet.
– Biobastun håller 55 grader och ger samtidigt ljusterapi, något man verkligen kan behöva under den här mörka årstiden. Abhyanga är en massage med varm sesamolja.
– I upplevelseduscharna kan du till exempel bli duschad med ångande eucalyptus eller få en form av lätt hydromassage, förklarar Henriette S…

 

Kommer över helgen
När vi lämnar spa-anläggningen för en vandring genom campingplatsen viner det mellan lärkträden och i tallkronorna men trots närheten till havet känns det inte påträngande. Receptionisten Hetty van Wouden visar oss runt. Här och där står husvagnar vinteruppställda och ett par husbilar har ställts upp för helgen. I en av dem bor Gunilla Hylken från Trelleborg med sin man. Efter en promenad med hunden Katzu gör hon sig redo för ett besök på spa-anläggningen där hon har tänkt sig både bastu och massage.
– Vi kör runt mycket vintertid om helgerna med vår husbil och kommer gärna hit. Främst är naturen helt fantastisk med havet alldeles nära, här är alltid trevligt och att det finns ett spa nu gör ju det hela ännu bättre.

Jea Jonsson

Fakta
Regenbogen startades i början av 1990-talet av Rüdiger Vosshall. Företaget driver idag tio campingplatser i Tyskland och två i Sverige. Åhus förvärvades 2005 och Mönsterås 2008.  I Åhus investerades i förfjor cirka fem miljoner på nybyggd restaurang, spa, 20 tipis och ett nytt servicehus. Företaget har ett eget arkitektkontor som kontinuerligt arbetar med att förbättra miljöerna på campingplatserna. Mera information finns på www.regenbogen.camp.se